Sastāvdaļas
- 1 tase mīksta sviesta
- 1 tase salauztas tumšās šokolādes
- 3/4 glāzes cukura
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1 ola
- 1,5 glāzes miltu
- 3/4 glāzes kakao pulvera
- 1 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarotes sodas
Pildījumam:
- 175-180 g krēmsiera bez piedevām
- 1,5 glāzes pūdercukura
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1 ēdamkarote piena
- šķipsniņa sāls
- 3/4 glāzes zemesriekstu sviesta
Pagatavošana
- Šokolādes gabaliņus samaisa ar sviestu un liek mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm, izņem no krāsns, samaisa un vēlreiz liek krāsnī uz 30 sekundēm.
- Šādi rīkojas, kamēr šokolāde ir pilnībā izkususi un samaisīta viendabīgā masā.
- Pievieno cukuru, samaisa.
- Pievieno vaniļas ekstraktu, olu - sakuļ ar putojamo slotiņu.
- Atsevišķi samaisa kakao pulveri, miltus, sāli un sodu.
- Tad samaisa miltu maisījumu kopā ar šokolādes maisījumu - sakuļ viendabīgā masā.
- No mīklas izveido desiņu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 2 stundām.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Mīklu izņem no ledusskapja un sagriež šķēlītēs.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru un izkārto mīklas šķēlītes.
- Cep 12-18 minūtes, pilnībā atdzesē.
- Krēmsieru saputo ar pūdercukuru, pienu.
- Uz vienas mīklas šķēlītes liek krēmsiera masu, otru noziež ar zemesriekstu sviestu - abas šķēlītes saliek kopā.
- Šādi rīkojas ar visām šķēlītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!