Šokolādes kūka ar zemesriekstu sviestu

Šokolādes kūka ar zemesriekstu sviestu Foto: Šokolādes kūka ar zemesriekstu sviestu

Sastāvdaļas

  • 1 tase mīksta sviesta
  • 1 tase salauztas tumšās šokolādes
  • 3/4 glāzes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1 ola
  • 1,5 glāzes miltu
  • 3/4 glāzes kakao pulvera
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarotes sodas
Pildījumam:
  • 175-180 g krēmsiera bez piedevām
  • 1,5 glāzes pūdercukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1 ēdamkarote piena
  • šķipsniņa sāls
  • 3/4 glāzes zemesriekstu sviesta

Pagatavošana

  1. Šokolādes gabaliņus samaisa ar sviestu un liek mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm, izņem no krāsns, samaisa un vēlreiz liek krāsnī uz 30 sekundēm.
  2. Šādi rīkojas, kamēr šokolāde ir pilnībā izkususi un samaisīta viendabīgā masā.
  3. Pievieno cukuru, samaisa.
  4. Pievieno vaniļas ekstraktu, olu - sakuļ ar putojamo slotiņu.
  5. Atsevišķi samaisa kakao pulveri, miltus, sāli un sodu.
  6. Tad samaisa miltu maisījumu kopā ar šokolādes maisījumu - sakuļ viendabīgā masā.
  7. No mīklas izveido desiņu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 2 stundām.
  8. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  9. Mīklu izņem no ledusskapja un sagriež šķēlītēs.
  10. Veidnē ieklāj cepamo papīru un izkārto mīklas šķēlītes.
  11. Cep 12-18 minūtes, pilnībā atdzesē.
  12. Krēmsieru saputo ar pūdercukuru, pienu.
  13. Uz vienas mīklas šķēlītes liek krēmsiera masu, otru noziež ar zemesriekstu sviestu - abas šķēlītes saliek kopā.
  14. Šādi rīkojas ar visām šķēlītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes