Sastāvdaļas
- 300 g tumšās šokolādes
- 150 g saldkrējuma sviesta
- 50 g miltu
- 140 g cukura
- 1 tējkarote vanilīna cukura
- 3 olas
- 500 g zemeņu
- svaiga piparmētra (pēc garšas)
Pagatavošana
- Sajauc miltus ar cukuru, pakāpeniski pievieno olas un visu ar elektrisko putotāju saputo.
- Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un pievieno miltu masai.
- Sevis izvēlētu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes.
- Zemenes sagriež vairākās daļās un izklāj pār kūkas virsmu.
- Ja vēlaties var dekorēt ar kausētu šokolādi un piparmētru lapiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!