Šokolādes kūka ar zemenēm un apelsīnu liķieri

Šokolādes kūka ar zemenēm un apelsīnu liķieri Foto: Šokolādes kūka ar zemenēm un apelsīnu liķieri

Sastāvdaļas

  • 160 g kviešu miltu
  • 30 g pūdercukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 150 g margarīna vai sviesta

Pildījumam:

  • 100 g margarīna vai sviesta
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 3 olas
  • 40 g cukura
  • 4 ēdamkarotes apelsīna liķiera
  • 30 g kviešu miltu

Rotājumam:

  • 1 l zemeņu
  • 100 g zemeņu sulas
  • 1-2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
  • 1 ēdamkarote svaigas citrona sulas
  • 1 tējkarote želatīna

Pagatavošana

  1. Sajauc mīklas sastāvdaļas un ātri samīca mīklu. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Mīklu liek apaļā formā ar noņemamām malām. Lai mīkla nenotecētu, gar malām no iekšpuses liek alumīnija folijas strēmeles.
  3. Formu liek cepeškrāsnī 225°C temperatūrā, apmēram 10 minūtes. Noņem foliju. Atdzesē.
  4. Izkausē taukvielas pildījumam. Pievieno šokolādes gabaliņus. Izkausē.
  5. Saputo olas ar cukuru. Pievieno liķieri, miltus un taukvielās izkausēto šokolādi. Pildījumu liek uz biskvīta. Cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 20 minūtes.
  6. Zemenes noskalo un pārdala uz pusēm.
  7. Atsevišķā traukā zemeņu sulu sajauc ar liķieri un citrona sulu.
  8. Želatīnu uzbriedina auksta ūdenī 10 minūtes. Nolej lieko ūdeni un uz lēnas uguns izkausē. Maisījumam pakāpeniski pievieno sulu. Noliek vēsumā, līdz tas daļēji saželējis.
  9. Zemenes kārto uz kūkas pildījuma. Pārlej ar sulas želeju.Ļauj pilnībā saželēt.
  10. Pasniedz ar skābo vai putukrējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes