Sastāvdaļas
- 160 g kviešu miltu
- 30 g pūdercukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 150 g margarīna vai sviesta
Pildījumam:
- 100 g margarīna vai sviesta
- 200 g tumšās šokolādes
- 3 olas
- 40 g cukura
- 4 ēdamkarotes apelsīna liķiera
- 30 g kviešu miltu
Rotājumam:
- 1 l zemeņu
- 100 g zemeņu sulas
- 1-2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
- 1 ēdamkarote svaigas citrona sulas
- 1 tējkarote želatīna
Pagatavošana
- Sajauc mīklas sastāvdaļas un ātri samīca mīklu. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Mīklu liek apaļā formā ar noņemamām malām. Lai mīkla nenotecētu, gar malām no iekšpuses liek alumīnija folijas strēmeles.
- Formu liek cepeškrāsnī 225°C temperatūrā, apmēram 10 minūtes. Noņem foliju. Atdzesē.
- Izkausē taukvielas pildījumam. Pievieno šokolādes gabaliņus. Izkausē.
- Saputo olas ar cukuru. Pievieno liķieri, miltus un taukvielās izkausēto šokolādi. Pildījumu liek uz biskvīta. Cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 20 minūtes.
- Zemenes noskalo un pārdala uz pusēm.
- Atsevišķā traukā zemeņu sulu sajauc ar liķieri un citrona sulu.
- Želatīnu uzbriedina auksta ūdenī 10 minūtes. Nolej lieko ūdeni un uz lēnas uguns izkausē. Maisījumam pakāpeniski pievieno sulu. Noliek vēsumā, līdz tas daļēji saželējis.
- Zemenes kārto uz kūkas pildījuma. Pārlej ar sulas želeju.Ļauj pilnībā saželēt.
- Pasniedz ar skābo vai putukrējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!