Sastāvdaļas
- 100 g tumšās šokolādes
- 50 g kakao pulvera
- 180 ml svaigi vārītas kafijas
- 200 g miltu
- 150 g cukura
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
- 90 g izkausēta sviesta
- 2 olas
- 1 tējkarote vaniļas esences
Krēmam:
- 300 g trekna, bieza skābā krējuma
- 100 g cukura
Pagatavošana
- Dziļā bļodā šokolādi ar nazi sasmalcina nelielās skaidiņās.
- Pievieno kakao pulveri, karstu kafiju un visu rūpīgi ar putojamo slotiņu samaisa līdz šokolāde ir izkususi.
- Virtuves kombainā saputo olas un cukuru, pievieno izkausētu sviestu un vaniļas esenci. Visu vidējā ātrumā samaisa viendabīgā masā.
- Tad pievieno šokolādes masu un visu atkal samaisa.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, dzeramo sodu un rūpīgi samaisa.
- Mīklu ieklāj 21 - 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
- Kad kūka gatava, atdzesē to un izņem no formas.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru viendabīgā masā.
- Krēmu pārklāj pār kūkas virsmu un dekorē pēc pašu gaumes.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām. Pirms pasniegšanas patur kūku 10 minūtes istabas temperatūrai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!