Sastāvdaļas
- 2 olas
- 10 ēdamkarote piena
- 6 ēdamkarotes sviesta
- 5 ēdamkarotes kakao pulvera
- 8 ēdamkarotes cukura
- 8 ēdamkarotes miltus
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- kanēlis - pēc garšas
- vaniļas cukurs - pēc garšas
- 1 glāze sarkano jāņogu ievārījuma
- 1 ēdamkarote kokosriekstu skaidiņu
- 3 - 4 piparmētru/melisas lapiņu
Pagatavošana
- Jāņogu ievārījumu sajauc ar kakao pulveri un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno sviestu un pienu.
- Tad pievieno miltus, kakao pulveri, kanēli, dzeramo sodu, vaniļas cukuru, sodu, kas dzēsta citrona sulā.
- Gatavo mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 daļās.
- Pamata biskvītu pārziež ar jāņogu - kakao krēmu, pārklāj otru biskvītu.
- Atlikušo jāņogu - kakao krēmu pārklāj pār kūkas virsmu un dekorē ar kokosriekstu skaidiņām un piparmētru lapiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!