Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 g miltu
- 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 120 g cukura
- 2 olas
- 150 g sviesta
- 150 ml piena
Krēmam:
- 1 tējkarote šķīstošās kafijas
- 1 ēdamkarote ūdens
- 300 ml saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Dziļā bļodā izsijā miltus un sajauc ar kakao pulveri, cepamo pulveri, cukuru, olām, pienu un sviestu.
- Visu rūpīgi samaisa ar elektrisko putotāju un sadala 2 vienādās daļās.
- Vienu mīklas daļu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 5 - 7 minūtes uzkarsētajā cepeškrāsnī.
- Tāpat izcep arī otru mīklas daļu.
- Krēms: Izšķīdina kafiju ūdenī.
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pakāpeniski pievieno izšķīdināto kafiju, vēl nedaudz turpinot putot.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu un malām.
- Dekorē ar šokolādes skaidiņām un ievieto ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!