Šokolādes kūka ar melleņu – siera krēmu

Šokolādes kūka ar melleņu – siera krēmu Foto: Šokolādes kūka ar melleņu – siera krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 120 g rūgtās šokolādes
  • 90 g cukura
  • 3 olas
  • 30 g cietes
  • 30 g mandeļu miltu
  • 15 g kakao pulvera
  • 50 g sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g melleņu ievārījuma

Krēmam:

  • 400 g krēmsiera
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 olas
  • 2 tējkarotes želatīna
  • 50 ml piena
  • 50 g melleņu ievārījuma

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un nedaudz ietauko, pārklāj ar cepamo papīru 24 cm lielu kūkas formu.
  2. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un, kopā ar sviestu, izkausē ūdens peldē.
  3. Olu dzelenumus atdala no baltumiem un katru atsevisķī ar elektrisko putotāju saputo. Dzeltenumus ar 2/3 cukura daudzuma un olu baltumus ar atlikušo cukura daudzumu.
  4. Kakao pulveri,izkausēto šokolādi, cieti un sāli pievieno olu dzeltenumiem, rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  5. Tad masā viegli iecilā olu baltumus.
  6. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 20 - 30 minūtes.
  7. Kad biskvīts gatavs, tad pilnībā atdzesē to.
  8. Krēms: Želatīnu pārlej ar pienu un atstāj uzbriest.
  9. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un katru atsevišķi saputo ar cukuru, to sadalot uz pusēm.
  10. Olu dzeltenumiem pievieno krēmsieru, rūpīgi samaisa un tad pievieno olu baltumu masu.
  11. Uzbriedināto želatīnu izkausē mikroviļņu krāsnī (zema jauda, aptuveni 15 - 20 sekundes)
  12. Tad želatīnam pievieno pāris karotes krēma un labi samaisa, un pievieno visam krēmam.
  13. Pakāpeniski pievieno melleņu ievārījumu un visu samaisa viendabīgā masā.
  14. Biskvītu pārklāj melleņu ievārījumu un pāri klāj siera krēmu.
  15. Ievieto kūku ledusskapī uz aptuveni 4 stundām un tad dekorē pēc savas gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes