Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 5 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 1 glāze piena
- 1 glāze cukura
- 1 glāze karsta ūdens
- 3 olas
- 1 ēdamkarote sviesta
- 2 bundžas iebiezinātā piena
- 1/2 glāze cukura
- 30 g kokosriekstu skaidiņu
- 200 g saldkrējuma sviesta
- 20 g šokolādes
Pagatavošana
- Dziļā bļodā sajauc miltus. cepamo pulveri, dzeramo sodu, cukuru un kakao pulveri.
- Atsevišķā bļodā ar putojamo slotiņu saputo 2 olas un 1/2 ēdamkaroti sviesta.
- Pakāpeniski olu masai pievieno sausās sastāvdaļas un pienu.Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Tad pievieno karstu ūdeni un vēlreiz visu samaisa.
- Mīklu ieklāj 25 - 27 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 20 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sadala 2 kārtās.
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc 1 bundžu iebiezinātā piena ar 1/2 glāzi cukura (vai vairāk, pēc garšas), olas dzeltenumu, 2 ēdamkarotēm saldkrējuma sviesta, kokosriekstu skaidiņām.
- Masu liek karsēties uz nelielas uguns aptuveni 5 minūtes.
- Šo krēmu klāj starp biskvītiem.
- Krēms nr.2: Ar elektrisko putotāju saputo atlikušo saldkrējuma sviesta daudzumu, otru bundžu iebiezinātā piena, cukuru (pēc garšas) viendabīgā masā aptuveni 5 minūtes.
- šo krēmu klāj pār kūkas virsmu un pārkaisa ar šokolādes skaidiņām.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!