Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 125 ml piena
- 250 g cukura
- 125 ml karsta ūdens
- 125 g sviesta
- 3 olas
- 50 g kakao pulvera
- 260 g miltu
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- šķipsniņa sāls
Glazūrai:
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 60 ml piena
- 350 g cukura
- 75 g sviesta
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo sviestu gaisīgā masā.
- Pievieno olas, vaniļas ekstraktu un turpina putošanu.
- Atsevišķā traukā izšķīdina kakao pulveri verdošā ūdenī un sajauc ar pienu.
- Pakāpeniski un pamīšus sviesta masai pievieno miltus, cepamo pulveri un kakao. Beigās rūpīgi samaisa.
- Iegūto mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Cep 40 - 45 minūtes 170°C temperatūrā.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to 5 minūtes formā, tad ārpūs tās. Nogriež neglītās maliņas (ja tādas ir) un to drupatas izmanto kūkas dekorēšanai.
- Glazūra: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu, pievieno nedaudz kakao pulvera un 1/2 no nepieciešamā cukura daudzuma.
- Pakāpeniski pievieno pienu un vaniļas ekstraktu.
- Tad, nepārtraucot putošanu, pievieno atlikušo cukura daudzumu un rūpīgi sajauc.
- Glazūru pārklāj pār kūkas virsmu un malām, dekorē ar biskvīta drupačām vai pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!