Šokolādes kūka ar biezpiena bumbiņām

Šokolādes kūka ar biezpiena bumbiņām Foto: Šokolādes kūka ar biezpiena bumbiņām

Sastāvdaļas

Bumbiņām:

  • 250 g biezpiena
  • 2 olu dzeltenumi
  • 50 g cukura
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes (bez kaudzes)

Mīklai:

  • 4 olas
  • 60 g cukura
  • 50 g šokolādes
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 3 ēdamkarotes kakao
  • šķipsniņa sāls
  • 2 paciņas vaniļas cukura
  • naža gals cepamā pulvera

Pagatavošana

  1. Vispirms gatavo biezpiena bumbiņas. 
  2. Biezpienu sajauc ar cukuru, kartupeļu cieti, kokosriekstu skaidiņām un olas dzeltenumu.
  3. Visu labi samīca un veido bumbiņas.
  4. Gatavo mīklu.
  5. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus saputo ar 30 g cukuru un vaniļas cukuru līdz masa kļūst gaiša.
  6. Pievieno izkausētu šokolādi. Pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, kakao un sāli, samaisa.
  7. Olu baltumus saputo ar 30 g cukura stingrās putās un uzmanīgi iecilā mīklā.
  8. Tortes formā ieklāj cepamo papīru un izkārto biezpiena bumbiņas. Pa virsu pārlej šokolādes mīklu.
  9. Cep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
  10. Pa virsu pārlej šokolādes glazūru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes