Sastāvdaļas
Bumbiņām:
- 250 g biezpiena
- 2 olu dzeltenumi
- 50 g cukura
- 50 g kokosriekstu skaidiņu
- 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes (bez kaudzes)
Mīklai:
- 4 olas
- 60 g cukura
- 50 g šokolādes
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 3 ēdamkarotes kakao
- šķipsniņa sāls
- 2 paciņas vaniļas cukura
- naža gals cepamā pulvera
Pagatavošana
- Vispirms gatavo biezpiena bumbiņas.
- Biezpienu sajauc ar cukuru, kartupeļu cieti, kokosriekstu skaidiņām un olas dzeltenumu.
- Visu labi samīca un veido bumbiņas.
- Gatavo mīklu.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus saputo ar 30 g cukuru un vaniļas cukuru līdz masa kļūst gaiša.
- Pievieno izkausētu šokolādi. Pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, kakao un sāli, samaisa.
- Olu baltumus saputo ar 30 g cukura stingrās putās un uzmanīgi iecilā mīklā.
- Tortes formā ieklāj cepamo papīru un izkārto biezpiena bumbiņas. Pa virsu pārlej šokolādes mīklu.
- Cep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
- Pa virsu pārlej šokolādes glazūru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!