Šokolādes kūka ar baltās šokolādes krēmu

Šokolādes kūka ar baltās šokolādes krēmu Foto: Šokolādes kūka ar baltās šokolādes krēmu

Sastāvdaļas

  • 220 g rūgtās šokolādes
  • 220 g saldkrējuma sviesta
  • 1 glāze cukura
  • 6 olas
  • 1/2 glāze kakao pulvera
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/3 glāze silta ūdens
  • 1 ēdamkarote šķīstošās kafijas

Krēmam:

  • 165 g baltās šokolādes
  • 3 ēdamkarotes cepamā pulvera
  • 3 ēdamkarotes saldkrējuma sviesta
  • 4 olu dzeltenumi
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 1/2 glāze trekna saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai un pārklāj kūkas formu ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru.
  2. Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno rūgtās šokolādes gabaliņus un karsē līdz šokolāde pilnībā izkususi.
  3. Kafiju izšķīdina ūdeni, pievieno sāli un vaniļas cukuru. Pievieno to kausētajai šokolādei.
  4. Ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru, aptuveni 5 minūtes, pievieno kakao pulveri un turpina putot līdz masa kļūst viendabīga.
  5. Pievieno to šokolādes masai un rūpīgi samaisa.
  6. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 50 minūtes.
  7. Krēms: Balto šokolādi salauž gabaliņos, sajauc ar sviestu un cepamo pulveri. Ievieto mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm, ik pa laikam apmaisot.
  8. Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus un cukuru siltumizturīgā bļodā, tad ievieto to ūdens peldē.
  9. Karsē aptuveni 5 minūtēs un nepārtraukti maisa līdz masa sabiezē.
  10. Noņem no karstuma, pievieno vaniļas cukuru, baltās šokolādes maisījumu, 2 ēdamkarotes saldā krējuma un maisa līdz masa kļūst viedabīga. 
  11. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  12. tikmēr ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pakāpeniski pievieno to krēmam.
  13. Krēmu pārklāj pār biskvītu un ievieto ledusskapī uz aptuveni 1 - 2 stundām.
  14. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao pulveri.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes