Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 6 olas
- 120 g cukura
- 120 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 60 g maltu mandeļu
Krēmam:
- 600 ml trekna saldā krējuma
- 500 g ķiršu
- 120 g pūdercukura
- 2 tējkarotes vanilīna cukura
Piesūcināšanai:
- 4 ēdamkarotes ķiršu liķiera
- 1 tējkarote kanēļa
- 3 ēdamkarote cukura
Dekorēšanai:
- šokolādes skaidiņas
- ķirši
Pagatavošana
- Biskvīts: Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Olu dzeltenumus kopā ar cukuru un 2 ēdamkarotēm silta ūdens saputo, izmantojot elektrisko putotāju.
- Atsevišķi saputo olu baltumus un rūpīgi iecilā olu dzeltenumu masā.
- Miltus izsijā, sajauc ar kakao pulveri un cepamo pulveri. Šo maisījumu iejauc olu masā un rūpīgi samaisa.
- Tad masā iejauc maltās mandeles un visu samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj 20 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 30 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 3 kārtās.
- Piesūcināšanas sīrups: Ķiršu atkaulo un sulu, bez ķiršiem, ielej katliņā, pievieno cukuru un kanēli. Karsē līdz cukurs pilnībā izkusis.
- Tad pievieno alkoholu, viegli samaisa un piesūcina ar šo sīrupu biskvītus.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, cukuru un vanilīna cukuru.
- Uz pamata biskvīta izkārto 1/2 no atkauloto ķiršu daudzuma, pārklāj ar krēmu tā, lai tas aizpildītu tukšās vietas starp ogām.
- Klāj otru biskvītu un darbības atkārto.
- Trešo biskvītu un tortes malas pārklāj ar atlikušo krēma daudzumu un dekorē ar šokolādes skaidiņām,ķiršiem.
- Torti ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!