Sastāvdaļas
- 2 glāzes cukura
- 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 3/4 glāzes kakao pulvera
- 1 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
- 1 sāls šķipsniņa
- 2 olas
- 1 glāze piena
- 1/2 glāze izkausēta sviesta
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 1 glāze verdoša ūdens
- 570 g konservētu ķiršu
- 2 glāzes trekna saldā krējuma
- 1/2 glāze pūdercukura
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Pagatavošana
- Dziļā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.
- Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju saputo olas un pienu, izkausētu sviestu, vaniļas ekstraktu.
- Pakāpeniski, nepārtraukti putojot, iejauc to sauso sastāvdaļu maisījumā.
- Turpina putošanu aptuveni 2 minūtes, līdz masa kļūst viendabīga.
- Tad iejauc verdošu ūdeni un atkal samaisa viendabīgā konsistencē.
- Divas 23 cm lielas kūku formas pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un izklāj tajās sagatavoto mīklu.
- Liek cepties 175°C temperatūrā 30 - 35 minūtes. Kad biskvīti gatavi, pilnībā atdzesē tos.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pūdercukuru, pievieno vaniļas ekstraktu.
- Uz pamata biskvīta izklāj daļu konservēto ķiršu un putukrējuma.
- Liek pāri otru biskvītu un pārklāj ar atlikušo putukrējumu.
- Dekorē ar atlikušo ķiršu daudzumu un šokolādes skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!