Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 270 g miltu
- 6 olas
- 2 tējkarotes dzeramās sodas
- 200 g sviesta
- 300 g cukura
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 800 g saldā krējuma
- 500 g saldētu ķiršu
Piesūcināšanai:
- 100 g ķiršu liķiera
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, dzeramo sodu un kakao pulveri.
- Tad pievieno izkausētu sviestu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Iegūto mīklu sadala 2 vienādās daļās un ieklāj 2 kūkas formās, kas pārklātas ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Cep 180°C temperatūrā 15 - 25 minūtes.
- Kad biskvīti gatavi, katru horizontāli sagriež 2 kārtās (kopā jābūt 4 kārtām).
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un cukuru.
- Nedaudz putukrējuma un ķiršu noliek maliņa - dekorēšanai.
- Saldētos ķiršu pārlej ar ķiršu liķieri.
- Putukrējumu un ķiršus klāj pār katru biskvītu.
- Tortes virsmu dekorē ar atlikušo putukrējumu, ķiršiem un šokolādes skaidiņām.
- Ievieto torti ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!