Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 8 ēdamkarotes miltu
- 7 ēdamkarotes cukura
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 olas
- 6 ēdamkarotes piena
- 6 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- 1 tējkarote dzeramās sodas (izšķīdināta etiķī)
- daži pilieni ruma esences
- 1 paciņa želatīna
Krēmam:
- 300 ml skābā krējuma
- 5 ēdamkarotes cukura
- 20 g želatīna
- 1 paciņa ķiršu želejas
- 1 ēdamkarote „Baileys” liķiera
- 1 ēdamkarote degvīna
- 4 ēdamkarotes ķiršu sīrupa
- 2 pilieni ruma esences
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un cukuru, kakao pulveri, pienu, eļļu, dzeramo sodu un ruma esenci.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un rūpīgi sajauc.
- Mīklu ieklāj ar cepamo papīru izklātā kūkas formā un cep 180°C temperatūrā 20 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Sagatavo ķiršu želeju pēc uz paciņas rakstītās instrukcijas seklā traukā un ieliek ledusskapī sastingt. Sagriež kubiciņos.
- Želatīnu pārlej ar 0.75 ml ūdens un ūdens peldē karsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad atdzesē.
- Skābo krējumu sakuļ ar cukuru un liķieri, tad pievieno atdzesēto želatīnu - rūpīgi samaisa un pievieno ķiršu želejas gabaliņus.
- Pamata biskvītu piesūcina ar ķiršu sīrupu, degvīnu un ruma esenci.
- Pārklāj ar krēmu un liek nākamo biskvīta kārtu, nedaudz piespiež un ievieto ledusskapī uz vismaz 3 stundām.
- Tortes virsmu dekorē, piemēram, ar kausētu šokolādi, ķiršiem vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!