Sastāvdaļas
Mīklai:
- 5 olas
- 120 g cukura
- 10 g vaniļas cukura
- 50 g miltu
- 40 g kakao pulvera
- 5 g cepamā pulvera
- 150 ml piena
Pildījumam:
- 500 ml piena
- 65 g cietes
- 1 vaniļas pāksts
- 100 g cukura
- 75 g baltās šokolādes
- 200 ml saldā krējuma
- 200 g konservētu ķiršu
Glazūrai:
- 200 g rūgtās šokolādes
- 150 g saldā krējuma
- 30 g sviesta
- 50 g pūdercukura
- 50 ml piena
- 4 ēdamkarotes ķiršu liķiera
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Biskvīts: Bļodā sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri.
- Saputo olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru ar elektrisko putotāju un iemaisa miltu maisījumā, pievieno pienu un rūpīgi samaisa.
- Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un pakāpeniski pievieno mīklai.
- Sadala mīklu 2 daļās un katru daļu atsevišķi ieklāj kūkas formā, cep 180°C temperatūrā 20 minūtes.
- Kad biskvīti gatavi, atdzesē tos.
- Krēms: Nelielā traukā sajauc cieti ar pāris ēdamkarotēm piena un maisa līdz pazūd kunkulīši.
- Atlikušo piena daudzumu lej nelielā katliņā, pievieno cukuru, vaniļas sēkliņas un pašu pāksti, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Tad izņem pāksti un pienam, nepārtraukti maisot, pievieno cieti.
- Samazina karsēšanās temperatūru un silda līdz masa sabiezē.
- Tad pievieno baltās šokolādes gabaliņu un nepārtraukti maisa līdz tā izkususi.
- Noņem katliņu no karstuma un novieto pilnībā atdzesēties.
- Atdzesēto krēmu sakuļ ar elektrisko putotāju.
- Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu un pakāpeniski pievieno krēmam.
- Novieto pamata biskvīta kārtu un servējamā šķīvja, pārklāj ar 1/2 krēma, izkārto ķiršus, pārklāj ar atlikušo krēma daudzumu un liek nākamo biskvīta kārtu.
- Glazūra: Bļodā sajauc pienu, pūdercukuru, šķipsniņu sāls un ķiršu liķieri.
- Saldo krējumu uzsilda nelielā karstumā līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno rūgtās šokolādes gabaliņus un maisa līdz šokolāde izkususi.
- Tad pievieno sviestu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Pievieno piena maisījumu saldā krējuma masai un ar elektrisko putotāju sakuļ un atstāj uz 15 - 20 minūtēm sabiezēt.
- Tad ātri pārklāj tortes virsmu ar glazūru un izlīdzina to.
- Torti pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!