Sastāvdaļas
- 100 g šokolādes
- 150 g sviesta
- 150 g cukura
- 4 olas
- 150 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 300 g biezpiena
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 300 g ķiršu
- 1/4 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- 2 olas un 1/3 cukura sakuļ, pievieno sāli un vaniļas cukuru.
- Biezpienu sajauc ar atlikušo cukuru un olām, sakuļ ar elektrisko putotāju.
- Saputotajām olām ar cukur pievieno izkausēto šokolādi ar sviestu.
- Tad pievieno miltus un cepamo pulveri, visu rūpīgi samaisa.
- Kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru, nedaudz ietauko un ieklāj 1/3 daļu mīklas.
- Pārklāj ar 1/2 biezpiena masas un izkārto 150 g ķiršus.
- Tad atkal klāj pāri mīklu, atlikušo biezpiena masu un ķiršus, torti nobeidz ar atlikušo mīklas kārtu.
- Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 50 - 60 minūtes.
- Pasniedz atdzesētu vai atdzesētu līdz istabas temperatūrai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!