Sastāvdaļas
- 3 banāni
- 10 ēdamkarotes miltu
- 1 tējkarote sodas
- 1 ēdamkarote ābolu etiķa
- 10 ēdamkarotes augu eļļas
- 125 g cukura
- 100 ml ūdens
- 2 bumbieri
- 100 g rūgtās šokolādes
- rīvēta apelsīna miziņa
- kaudzīte riekstu pēc izvēles
- sāls, malts muskatrieksts, vanilīns pēc garšas
Pagatavošana
- Riekstus apgrauzdē un sasmalcina blenderī.
- Riekstiem pievieno gatavus banānus, sakuļ ar blenderi biezenī.
- Pievieno rīvētu apelsīna miziņu, augu eļļu, cukuru, šķipsniņu sāls, vanilīnu, muskatriekstu, ūdeni, ābolu etiķi.
- Miltus izsijā un samaisa ar sodu, pievieno banānu maisījumam, samaisa.
- Šokolādi izkausē mikroviļņu krāsnī vai karsta ūdens peldē.
- Mīklu samaisa ar šokolādi.
- Bumbierus nomizo, sagriež gabaliņos, pievieno mīklai un samaisa.
- Mīklu liek ietaukotā veidnē, cep sakarsētā krāsnī, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
- Gatavu kēksu atdzesē, ja vēlas, rotā pēc saviem ieskatiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!