Šokolādes kēkss ar bumbieriem

Šokolādes kēkss ar bumbieriem Foto: Šokolādes kēkss ar bumbieriem

Sastāvdaļas

  • 3 banāni
  • 10 ēdamkarotes miltu
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa
  • 10 ēdamkarotes augu eļļas
  • 125 g cukura
  • 100 ml ūdens
  • 2 bumbieri
  • 100 g rūgtās šokolādes
  • rīvēta apelsīna miziņa
  • kaudzīte riekstu pēc izvēles
  • sāls, malts muskatrieksts, vanilīns pēc garšas

Pagatavošana

  1. Riekstus apgrauzdē un sasmalcina blenderī.
  2. Riekstiem pievieno gatavus banānus, sakuļ ar blenderi biezenī.
  3. Pievieno rīvētu apelsīna miziņu, augu eļļu, cukuru, šķipsniņu sāls, vanilīnu, muskatriekstu, ūdeni, ābolu etiķi.
  4. Miltus izsijā un samaisa ar sodu, pievieno banānu maisījumam, samaisa.
  5. Šokolādi izkausē mikroviļņu krāsnī vai karsta ūdens peldē.
  6. Mīklu samaisa ar šokolādi.
  7. Bumbierus nomizo, sagriež gabaliņos, pievieno mīklai un samaisa.
  8. Mīklu liek ietaukotā veidnē, cep sakarsētā krāsnī, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
  9. Gatavu kēksu atdzesē, ja vēlas, rotā pēc saviem ieskatiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes