Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 glāzes miltu
- 300 ml kefīra
- 1 glāze cukura
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 tējkarote dzeramās sodas
Skābā krējuma krēmam:
- 400 g skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- 200 g saldkrējuma sviesta
Vārītajam krēmam:
- 2 olas
- 300 g cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 400 ml piena
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 200 g saldkrējuma sviesta
Dekorēšanai:
- šokolādes skaidiņas
- cepumu drupatas
- rieksti
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju viegli saputo olas, izkausētu sviestu un kefīru.
- Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cukuru, dzeramo sodu un kakao pulveri.
- Pakāpeniski sauso sastāvdaļu masai pievieno saputotās olas un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepmao papīru.
- Liek cepties 200°C temperatūrā 50 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 3 kārtās.
- Skābā krējuma krēms: Mīkstinātu sviestu sajauc ar skābo krējumu un samaisa viendabīgā masā.
- Pievieno cukuru un visu puto ar elektrisko putotāju.
- Vārītais krēms: Nelielā katliņā uzsilda pienu.
- Tikmēr ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru baltā masā, pievieno miltus un turpina putošanu.
- Šaurā strūklā pievieno masu uzsildītajam pienam un rūpīgi visu samaisa.
- Samazina vārīšanās temperatūru un masai pievieno vaniļas cukuru.
- Tad krēmu atdzesē un pievieno tam izkausētu sviestu. Rūpīgi samaisa viendabīgā masā un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Abus krēmus klāj starp atdzesētajiem biskvītiem, nedaudz atstājo kūkas virsmas pārziešanai.
- Dekorē ar šokolādes skaidiņām, riekstiem, cepumu drupatām vai pēc pašu gaumes.
- Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!