Šokolādes - kafijas muss

Šokolādes - kafijas muss Foto: Šokolādes-kafijas muss

Sastāvdaļas

  • 200 g rūgtās šokolādes
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1/4 tases espresso kafijas
  • 3 olas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 240 ml trekna saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Šokolādi, sviestu un espresso karsē, karsta ūdens peldē, samaisa viendabīgā masā.
  2. Bļodu ar izkausēto masu liek saldētavā.
  3. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
  4. Olu dzeltenumus sakuļ bālā, krēmveidīgā masā, pievieno atdzesēto šokolādes masu. 
  5. Olu baltumus sakuļ putās, turpinot kult, pakāpeniski pievieno cukuru, un sakuļ stingrās putās.
  6. Šokolādes masu, uzmanīgi iecilā olu baltumos.
  7. Aukstā bļodā sakuļ saldo krējumu, pievieno šokolādes masai, samaisa, izmantojot silikona lāpstiņu, viendabīgā masā.
  8. Saldais krējums un olu baltumi nedrīkst noslāņoties.
  9. Šokolādes mussu liek deserta trauciņos, ievieto ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes