Šokolādes – kafijas kūka ar skābo krējumu

Šokolādes – kafijas kūka ar skābo krējumu Foto: Šokolādes – kafijas kūka ar skābo krējumu

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 50 g kakao pulvera
  • 180 ml karstas kafijas
  • 200 g miltu
  • 150 g cukura
  • 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 90 g sviesta (izkausēts)
  • 2 olas
  • 1 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Krēmam:
  • 300 g ļoti trekna, bieza skābā krējuma
  • 100 g cukura

Pagatavošana

  1. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un sajauc ar kakao pulveri, un pārlej ar karstu kafiju.
  2. Visu rūpīgi maisa līdz šokolādes gabaliņi pilnībā izkusuši.
  3. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pakāpeniski pievieno izkausētu sviestu un vaniļas ekstraktu.
  4. Pievieno šokolādes maisījumu un turpina putot līdz masai viendabīga konsistence.
  5. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un rūpīgi visu samaisa.
  6. 23 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli  ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā sagatavoto mīklu.
  7. Cep 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
  8. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās. Vienu no kārtām saberž drupatās.
  9. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru, līdz tas pilnībā izkusis.
  10. Pamata biskvītu klāj uz servējamā šķīvja, pārjāj ar krēmu un drupatām.
  11. Ievieto kūku ledusskapī uz pāris stundām. Pirms pasniegšanas paturēt kūku 10 minūtes istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes