Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 100 g tumšās šokolādes
- 50 g kakao pulvera
- 180 ml karstas kafijas
- 200 g miltu
- 150 g cukura
- 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
- 90 g sviesta (izkausēts)
- 2 olas
- 1 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Krēmam:
- 300 g ļoti trekna, bieza skābā krējuma
- 100 g cukura
Pagatavošana
- Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un sajauc ar kakao pulveri, un pārlej ar karstu kafiju.
- Visu rūpīgi maisa līdz šokolādes gabaliņi pilnībā izkusuši.
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pakāpeniski pievieno izkausētu sviestu un vaniļas ekstraktu.
- Pievieno šokolādes maisījumu un turpina putot līdz masai viendabīga konsistence.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un rūpīgi visu samaisa.
- 23 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā sagatavoto mīklu.
- Cep 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās. Vienu no kārtām saberž drupatās.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru, līdz tas pilnībā izkusis.
- Pamata biskvītu klāj uz servējamā šķīvja, pārjāj ar krēmu un drupatām.
- Ievieto kūku ledusskapī uz pāris stundām. Pirms pasniegšanas paturēt kūku 10 minūtes istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!