Sastāvdaļas
Mīklai:
- 50 g saldkrējuma sviesta
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 50 g cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 ola (L izmēra)
Krēmam:
- 1 ēdamkarote granulētas šķīstošās kafijas
- 100 g pūdercukura
- 4 olu dzeltenumi
- 320 ml trekna saldā krējuma
- 3 tējkarotes želatīna
Pagatavošana
- Izšķīdina šķīstošo kafiju 2 ēdamkarotēs verdoša ūdens un noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
- Nelielā katliņā izkausē sviestu un sajauc ar kakao pulveri. Tad noņem no karstuma un pievieno masa cukuru.
- Pakāpeniski pievieno arī miltus, cepamo pulveri un olu. Visu rūpīgi sajauc viendabīgā masā.
- Ieklāj mīklu kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 10 - 12 minūtes. Atdzesē, neizņemot no formas.
- Krēms: No pūdercukura un 4 ēdamkarotēm ūdens savāra biezu sīrupu.
- Atsevišķā bļodā ar putojamo slotiņu saputo olu dzeltenumus un, nepārtraucot putošanu, pievieno karsto sīrupu. Turpina putot līdz masai krēmveidīga konsistence.
- Olu dzeltenumu masai pievieno želatīnu un ātri visu samaisa. Tad pievieno maliņā nolikto kafiju un rūpīgi samaisa.
- Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un iemaisa olu dzeltenumu masā.
- Krēmu pārlej pār atdzesēto biskvītu un ievieto ledusskapī uz 1 - 3 stundām.
- Dekorē ar kafijas pupiņām vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!