Šokolādes – kafijas krēma kūka

Šokolādes – kafijas krēma kūka Foto: Šokolādes – kafijas krēma kūka

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 50 g saldkrējuma sviesta
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 50 g cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 ola (L izmēra)
 Krēmam:
  • 1 ēdamkarote granulētas šķīstošās kafijas
  • 100 g pūdercukura
  • 4 olu dzeltenumi
  • 320 ml trekna saldā krējuma
  • 3 tējkarotes želatīna

Pagatavošana

  1. Izšķīdina šķīstošo kafiju 2 ēdamkarotēs verdoša ūdens un noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
  2. Nelielā katliņā izkausē sviestu un sajauc ar kakao pulveri. Tad noņem no karstuma un pievieno masa cukuru.
  3. Pakāpeniski pievieno arī miltus, cepamo pulveri un olu. Visu rūpīgi sajauc viendabīgā masā.
  4. Ieklāj mīklu kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Liek cepties 180°C temperatūrā 10 - 12 minūtes. Atdzesē, neizņemot no formas.
  6. Krēms: No pūdercukura un 4 ēdamkarotēm ūdens savāra biezu sīrupu.
  7. Atsevišķā bļodā ar putojamo slotiņu saputo olu dzeltenumus un, nepārtraucot putošanu, pievieno karsto sīrupu. Turpina putot līdz masai krēmveidīga konsistence.
  8. Olu dzeltenumu masai pievieno želatīnu un ātri visu samaisa. Tad pievieno maliņā nolikto kafiju un rūpīgi samaisa.
  9. Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un iemaisa olu dzeltenumu masā.
  10. Krēmu pārlej pār atdzesēto biskvītu un ievieto ledusskapī uz 1 - 3 stundām.
  11. Dekorē ar kafijas pupiņām vai pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes