Sastāvdaļas
- 150 g šokolādes sviesta
- 3 olas
- 110 g cukura
- 140 ml liesa saldā krējuma
- 1,5 ēdamkarotes miltu
- 100 g šokolādes
- 200 g vīnogu
- 110 g Indijas riekstu
Pagatavošana
- Šokolādes sviestu sakuļ ar 1 olu, cukuru un saldo krējumu.
- Pievieno tik daudz miltu, lai izveidotos gluda, elastīga mīkla.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
- Mīklu izrullē, liek veidnē, izveido mīklas maliņas.
- Mīklu sadursta ar dakšiņu, cep 180°C temperatūrā, 15 minūtes.
- Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē, atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Atlikušās 2 olas sakuļ ar saldo krējumu, lielāko izkausētās šokolādes daļu, pievieno cukuru.
- Vīnogas noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas, dažas vīnogu pusītes noliek malā - rotāšanai.
- Indijas riekstus apgrauzdē krāsnī, samaisa ar vīnogām, iemaisa olu-izkausētās šokolādes masā.
- Olu-izkausētās šokolādes-riekstu masu lej uz biskvīta, turpina cept 30 minūtes.
- Gatavu torti pārlej ar atlikušo izkausēto šokolādi, rotā ar vīnogu pusītēm, piparmētru lapiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!