Šokolādes – iebiezinātā piena torte

Šokolādes – iebiezinātā piena torte Foto: Šokolādes – iebiezinātā piena torte

Sastāvdaļas

 ● 4 olas
 ● 1 1/2 glāzes cukura
 ● 2 ēdamkarotes medus
 ● 1 ēdamkarote brendija (pēc izvēles)
 ● 1 glāze miltu
 ● 2 ēdamkarotes kakao pulvera
 ● 1/2 tējkarote kanēļa
 ● 1/2 tējkarote cepamā pulvera
 ● 1 glāze riekstu
 ● 100 g žāvētu plūmju
Krēmam:
 ● 1 bundžiņa vārīta kondensētā piena
 ● 150 g saldkrējuma sviesta 

Pagatavošana

  1. Riekstus smalki sasmalcina, plūmes sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno brendiju, medu, sasmalcinātos riekstus un plūmes.
  3. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar kakao pulveri, kanēli un cepamo pulveri. 
  4. Pievieno olu masai.Visu rūpīgi samaisa un ieklāj 2 kūkas formās, kas pārklātas ar viegli ietaukotu cepamo papīru. Var cept arī vienā formā, pēc tam sagriežot biskvītu horizontāli uz pusēm. 
  5. Cep 180°C temperatūra 20 - 30 minūtes.Krēms: 
  6. Ar elektrisko putotāju saputo kondensēto pienu ar sviestu viendabīgā masā.
  7. Krēmu klāj starp biskvītiem un tortes malām. 
  8. Virsmu dekorē ar kausētu šokolādi vai jebko citu pēc pašu gaumes.
  9. Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes