Šokolādes groziņi ar zemenēm un cepumiem

Šokolādes groziņi ar zemenēm un cepumiem Foto: Šokolādes groziņi ar zemenēm un cepumiem

Sastāvdaļas

  • 120 g tumšās šokolādes
  • 200 g zemeņu
  • 150 ml saldā krējuma 33% tauku
  • 100 g cukura
  • 10 g želatīna
  • biskvīta cepumi

Pagatavošana

  1. Mikroviļņu krāsnī vai karsta ūdens peldē, izkausē šokolādi.
  2. Desertam izmanto silikona mazās veidnītes un silikona otiņu.
  3. Ar otiņu uzklāj šokolādi uz veidnītes iekšējo virsmu.
  4. Šokolādi klāj rūpīgi un pietiekoši biezā slānī, lai, desertu, izņemot no veidnes, tas nebūtu trausls.
  5. Tad veidnes ar šokolādi liek ledusskapī.
  6. 5 gramus želatīna aplej ar 2 ēdamkarotēm karsta ūdens, maisa, kamēr tas izšķīst.
  7. Zemenes ar 50 gramiem cukura sakuļ blenderī.
  8. Izšķīdināto želatīnu samaisa ar zemeņu-cukura maisījumu.
  9. Zemeņu maisījumu lej veidnītēs un atkal liek ledusskapī.
  10. Atlikušos 5 gramus želatīna aplej ar 2 ēdamkarotēm karsta ūdens, maisa, kamēr tas izšķīst.
  11. Saldo krējumu sakuļ ar 50 gramiem cukura, samaisa ar izšķīdināto želatīnu.
  12. Saldā krējuma maisījumu lej veidnītēs, bet ne līdz pašai augšai.
  13. Mazliet saldā krējuma maisījumu atstāj.
  14. Virsū saldajam krējumam, veidnītēs liek biskvīta cepumus.
  15. Atlikušo saldā krējuma maisījumu izkausē un pārlej cepumiem veidnītē.
  16. Veidnes liek ledusskapī.
  17. Izkausē atlikušo šokolādi un ar otiņu noklāj groziņu virsmu, atkal liek ledusskapī.
  18. Nobeigumā, desertu, uzmanīgi izņem no veidnītēm un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes