Sastāvdaļas
- 130 g sviesta
- 200 g tumšās šokolādes
- 4 olu baltumi
- 4 olu dzeltenumi
- 130 g pūdercukura
- 140 g maltu lazdu riekstu
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1/2 tējkarote sāls
- 150 g svaigas dzērvenes
Glazūra:
- 80 g tumšās šokolādes
- 1 ēdamkarote sviesta
- 40 g kaltētas dzērvenes (smalki sakapāt)
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai un ietauko 24 cm lielu kūkas formu ar sviestu.
- Šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī, tad atdzesē.
- Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno šokolādes maisījumu un rūpīgi samaisa.
- Tad pievieno sasmalcinātos riekstus, kakao, sāli, dzērvenes un visu rūpīgi samaisa līdz izveidojas viendabīga masa.
- Olu baltumus saputo un prātīgi iecilā šokolādes masā.
- Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 25 - 30 minūtes.
- Kūkas vidus sākumā var būt tāds nedaudz šķidrs, bet tas pēc kāda laika sacietēs.
- Glazūra: Šokolādi un sviestu izkausē un pārklāj ar to kūku.
- Tad pārkaisa ar kaltētām dzērvenēm un pirms pasniegšanas liek kūku ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!