Šokolādes desa ar rumu

Šokolādes desa ar rumu Foto: Šokolādes desa ar rumu

Sastāvdaļas

  • 230 g cukura
  • 250 ml ūdens
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 100 ml ruma
  • 75 g rūgtās šokolādes
  • 200 g sviesta
  • 250 g maltu cepumu
  • 25-30 g lielos gabalos salauztu cepumu
  • 100-150 g maltu lazdu vai citu riekstu
  • rupji drupināti rieksti pēc izvēles
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Cukuru ar ūdeni un kakao uzvāra.
  2. Pievieno sviestu, šokolādi - samaisa viendabīgā masā.
  3. Pievieno maltus cepumus un riekstus tik daudz, lai masa nebūtu šķidra.
  4. Pievieno drupinātos riekstus, salauztos cepumus, rumu - izmaisa.
  5. Masu liek uz pārtikas plēves, izveido desu, liek uz 2 stundām saldētavā.
  6. Pirms pasniegšanas, desu apviļā pūdercukurā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes