Šokolādes-citronu kēksi

Šokolādes-citronu kēksi Foto: Šokolādes-citronu kēksi

Sastāvdaļas

  • 200 g mīksta sviesta
  • 150 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 4 olas
  • 150 g miltu
  • mazliet kartupeļu cietes
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
  • 100 ml kefīra

Pagatavošana

  1. Miltus izsijā ar kartupeļu cieti, sāli un cepamo pulveri, noliek malā.
  2. Sviestu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, krēmveida konsistencē.
  3. Pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas kārtīgi sakuļ.
  4. Pievieno kefīru, sakuļ, pakāpeniski pievieno miltu maisījumu, vēlreiz visu sakuļ.
  5. Mīklu sadala 2 daļās, vienai pievieno citronu miziņas.
  6. Otrai mīklas daļai pievieno kakao pulveri, sakuļ.
  7. Abus mīklas veidus pamīšus liek kēksu veidnītēs(veidnītes ietauko).
  8. Veidnes liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep aptuveni 20-25 minūtes.
  9. Kēksu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
  10. Atdzesē un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes