Sastāvdaļas
- 100 g Kumkvata sukāžu (vai citas - pēc izvēles)
- 100 g citronu sukāžu
- 100 g mandeļu
- 100 g lazdu riekstu
- 1 tējk. kardamona
- 10 krustnagliņu
- 1,5 cm liels, svaigs ingvers
- 125 g sviesta
- 150 g cukura
- 2 olas
- 100 g rūgtās šokolādes(70%)
- 160 g miltu
- 15 g cepamā pulvera
- 100 g auzu pārslu (ātri pagatavojamo)
- 30 g kakao pulvera
Pagatavošana
- Sukādes samaļ blenderī, vai sīki sakapā ar nazi.
- Riekstus un mandeles sasmalcina, bet ne pārāk sīki.
- Kardamonu un krustnagliņas samaļ un izspiež caur sietu.
- Ingveru sasmalcina.
- Izkausētu sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno sakultas olas un daļu sasmalcinātas šokolādes, kārtīgi samaisa.
- Atsevišķā bļodā sajauc izsijātus miltus, cepamo pulveri, auzu pārslas, kardamonu, krustnagliņas, ingveru, izsijātu kakao pulveri, mandeles un riekstus, sukādes.
- Šokolādes maisījumam pakāpeniski pievieno miltu un sukāžu maisījumu.
- Visu samaisa ar mikseri, nobeigumā maisa ar karoti.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, mazliet to ieeļļo.
- Ar karoti, no mīklas veido apaļus cepumus, liek veidnē, nelielā attālumā vienu no otra.
- Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Cep 10-15 minūtes, atdzesē.
- Atlikušo šokolādi liek katliņā, un izkausē karsta ūdens peldē.
- Katru cepumu līdz pusei pamērcē izkausētā šokolādē un liek uz restītēm, pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!