Sastāvdaļas
- 125 g miltu
- 30 g kakao pulvera
- 1/4 tējkarotes sodas
- 115 g sviesta
- 100 - 135 g cukura
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1 olas dzeltenums
- 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 100 g rūgtas vai vidēji rūgtas šokolādes
- cukura pērles apkaisīšanai
Pagatavošana
- Traukā iesijā miltus, kakao un sodu.
- Ar mikseri sajauc sviestu, cukuru un sāli līdz masa kļūst viegla un gaisīga.
- Pievieno olas dzeltenumu un vaniļu, saputo.
- Pievieno sausās sastāvdaļas un rīvētu šokolādi, sajauc viendabīgu mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 - 45 minūtēm, ne ilgāk, lai nav grūti izveltnēt.
- Cepeškrāsnī uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Izveltnē mīklu, sagriež vēlamas formas cepumus un liek uz cepešplāts. Pārkaisa ar dekoratīvām cukura pērlēm.
- Cep 8 - 10 minūtes ļoti plāniem cepumiem, vai 10 - 12 minūtes mazliet biezākiem cepumiem.
- Izslēdz cepeškrāsni un uz brīdi vēl atstāj tajā cepumus. Pēc tam uzmanīgi izņem.
- Cepumus var uzglabāt hermētiskā traukā līdz 2 nedēļām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!