Sastāvdaļas
- 6 olas
- 150 g pūdercukura
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 120 g miltu
- 50 g kakao pulvera
- 40 g sviesta
Pagatavošana
- Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā.
- Olas, 30 minūtes, pirms gatavošanas, ieliek siltā ūdenī.
- Miltus, kopā ar kakao pulveri izsijā.
- Sviestu izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Veidni ietauko ar sviestu un ieklāj cepamo papīru.
- Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas ekstraktu, vieglā, gaisīgā masā.
- Masai vajadzētu palielināties trīs reizes.
- Olas kuļ ar mikseri, 10-15 minūtes.
- Miltus un kakao pulveri pakāpeniski iesijā olu masā, 3 piegājienos.
- Pa vidu, masu samaisa ar koka lāpstiņu, pēdējās maisīšanas laikā, pievieno sviestu, kārtīgi samaisa.
- Maisa mīksti un uzmanīgi, citādi biskvīts nepacelsies!
- Masu liek veidnē un izlīdzina.
- Cep 175°C temperatūrā, 35-40 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, tam jābūt sausam.
- Gatavu biskvītu, mazliet atdzesē veidnē, izņem no veidnes un atdzesē uz restītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!