Šokolādes biskvīts, kas vienmēr izdodas

Šokolādes biskvīts, kas vienmēr izdodas Foto: Šokolādes biskvīts, kas vienmēr izdodas

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 150 g pūdercukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 120 g miltu
  • 50 g kakao pulvera
  • 40 g sviesta

Pagatavošana

  1. Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā.
  2. Olas, 30 minūtes, pirms gatavošanas, ieliek siltā ūdenī.
  3. Miltus, kopā ar kakao pulveri izsijā.
  4. Sviestu izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  5. Veidni ietauko ar sviestu un ieklāj cepamo papīru.
  6. Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas ekstraktu, vieglā, gaisīgā masā.
  7. Masai vajadzētu palielināties trīs reizes.
  8. Olas kuļ ar mikseri, 10-15 minūtes.
  9. Miltus un kakao pulveri pakāpeniski iesijā olu masā, 3 piegājienos.
  10. Pa vidu, masu samaisa ar koka lāpstiņu, pēdējās maisīšanas laikā, pievieno sviestu, kārtīgi samaisa.
  11. Maisa mīksti un uzmanīgi, citādi biskvīts nepacelsies!
  12. Masu liek veidnē un izlīdzina.
  13. Cep 175°C temperatūrā, 35-40 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, tam jābūt sausam.
  14. Gatavu biskvītu, mazliet atdzesē veidnē, izņem no veidnes un atdzesē uz restītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes