Sastāvdaļas
Mīklai:
- 4 olas
- 150 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 100 g šokolādes
- mazliet piena
- 2 glāzes miltu
- 1 paciņa cepamā pulvera
- 1 jogurts bez piedevām
Krēmam:
- 300 g biezpiena
- 1 bundža iebiezinātā piena
- 50 g pūdercukura
- 200 g trekna skābā krējuma
Glazūrai:
- 100 g šokolādes
- mazliet piena
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru.
- Izkausē šokolādi - salauž to gabaliņos, liek traukā, uzlej mazliet piena un liek mikroviļņu krāsnī.
- Izkausēto šokolādi, kopā ar jogurtu pievieno sakultajām olām.
- Pievieno miltus un cepamo pulveri, samaisa, lej veidnē.
- Cep 180°C temperatūrā, 25-30 minūtes.
- Gatavu biskvītu izņem no krāsns, atdzesē, sagriež 2 daļās, starp kārtām ziež krēmu.
- Gatavo krēmu - biezpienu izberž caur sietu, pievieno pūdercukuru, iebiezināto pienu, skābo krējumu.
- Visu kārtīgi samaisa un liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
- Starp biskvīta kārtām ziež krēmu, uz virsējās kārtas arī ziež krēmu un pārlej šokolādes glazūru.
- Glazūrai - šokolādi salauž gabaliņos, pielej pienu, izkausē mikroviļņu krāsnī, atdzesē un pārlej tortei.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!