Sastāvdaļas
Baltā mīkla:
- 400 g biezpiena
- 6 ēdamkarotes skābā krējuma
- 4 ēdamkarotes cukura
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 8 g vaniļas cukura
Šokolādes mīkla:
- 200 g tumšās šokolādes
- 200 g saldkrējuma sviesta
- 5 olas
- 5 ēdamkarotes cukura
- 5 ēdamkarotes miltu
- 8 g vaniļas cukurs
Pagatavošana
- Baltā mīkla: Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu un skābo krējumu, cukuru, olām, miltiem viendabīgā masā.
- Šokolādes mīkla: Nelielā bļodiņā izkausē šokolādi un sviestu ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un vaniļas cukuru, cukuru un izkausēto šokolādes - sviesta masu.
- Tad pievieno miltus un visu rūpīgi saputo viendabīgā masā.
- 24 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Sagatavotajā kūkas formā ieklāj šokolādes mīklu, tad pārklāj ar balto mīklu.
- Izmantojot koka irbulīšus abas mīklas sajauc, veidojot zīmējumu.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 40 - 60 minūtes.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!