Šokolādes bezē – krēma kūka ar augļiem

Šokolādes bezē – krēma kūka ar augļiem Foto: Šokolādes bezē – krēma kūka ar augļiem

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 130 g cukura
  • 70 g pūdercukura
  • 100 g kakao pulvera
  • 1 ēdamkarote cietes
  • 200 g rūgtās šokolādes
  • 150 g sviesta
  • 1 mango
  • 2 kivi
  • šķipsniņa citronskābes
  • 1 tējkarote brendija

Pagatavošana

  1. No 3 olām atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus sajauc ar citronskābi un, izmantojot elektrisko putotāju, saputo stingrā masā, pakāpeniski pievienojot cukuru.
  2. Tad masai pievieno kakao pulveri un visu puto līdz masa iegūst viendabīgu konsistenci.
  3. Masu izklāj uz cepamā papīra divos vienādos apļos. Cep 150°C temperatūrā 1 stundu.
  4. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un ūdens peldē izkausē.
  5. Izkausētai šokolādei pievieno gabaliņos sadalītu sviestu un, neizņemot no ūdens peldes,  ar elektrisko putotāju saputo viendabīgā masā. Izņem no ūdens peldes.
  6. Tad masai pievieno 5 olu dzeltenumus un brendiju un rūpīgi visu atkal saputo.
  7. Atlikušos olu baltumus, pūdercukuru un cieti ar elektrisko putotāju saputo viendabīgā masā un pievieno šokolādes masai.
  8. Iegūto masu ievieto ledusskapī uz 20 minūtēm, bet, pēc tam izņemot, viegli apmaisa.
  9. Vienu šokolādes bezē liek uz servējamā šķīvja un pārklāj ar 1/2 no šokolādes krēma.
  10. Liek otru bezē pāri, nedaudz piespiež un pārklāj ar atlikušo krēma daudzumu.
  11. Dekorē ar kivi un mango šķēlītēm. Līdz pasniegšanai ievieto ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes