Sastāvdaļas
- 5 olas
- 130 g cukura
- 70 g pūdercukura
- 100 g kakao pulvera
- 1 ēdamkarote cietes
- 200 g rūgtās šokolādes
- 150 g sviesta
- 1 mango
- 2 kivi
- šķipsniņa citronskābes
- 1 tējkarote brendija
Pagatavošana
- No 3 olām atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus sajauc ar citronskābi un, izmantojot elektrisko putotāju, saputo stingrā masā, pakāpeniski pievienojot cukuru.
- Tad masai pievieno kakao pulveri un visu puto līdz masa iegūst viendabīgu konsistenci.
- Masu izklāj uz cepamā papīra divos vienādos apļos. Cep 150°C temperatūrā 1 stundu.
- Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un ūdens peldē izkausē.
- Izkausētai šokolādei pievieno gabaliņos sadalītu sviestu un, neizņemot no ūdens peldes, ar elektrisko putotāju saputo viendabīgā masā. Izņem no ūdens peldes.
- Tad masai pievieno 5 olu dzeltenumus un brendiju un rūpīgi visu atkal saputo.
- Atlikušos olu baltumus, pūdercukuru un cieti ar elektrisko putotāju saputo viendabīgā masā un pievieno šokolādes masai.
- Iegūto masu ievieto ledusskapī uz 20 minūtēm, bet, pēc tam izņemot, viegli apmaisa.
- Vienu šokolādes bezē liek uz servējamā šķīvja un pārklāj ar 1/2 no šokolādes krēma.
- Liek otru bezē pāri, nedaudz piespiež un pārklāj ar atlikušo krēma daudzumu.
- Dekorē ar kivi un mango šķēlītēm. Līdz pasniegšanai ievieto ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!