Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 olas
- 1 glāze cukura
- 200 g miltu
- 100 ml piena
- 90 g sviesta
- šķipsniņa vanilīna
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote šķīstošās kafijas pulvera
- 1,5-2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 3/4 tējkarotes dzēstas sodas
Krēmam:
- 500-600 g skābā krējuma
- 3-5 ēdamkarotes cukura
Glazūrai:
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote kakao pulvera
- 2 nelieli banāni
Pagatavošana
- Olas kuļ ar cukuru, sāli un vanilīnu 5 minūtes.
- Siltā pienā izšķīdina kafijas pulveri.
- Sviestu mazliet uzsilda.
- Sakultajām olām pievieno sviestu, pienu, sodu - sakuļ.
- Miltus samaisa ar kakao pulveri, iesijā olu maisījumā, samaisa, mīklu lej ietaukotā veidnē.
- Cep 180°C temperatūrā, 30-50 minūtes, pirmās 20 minūtes krāsns durtiņas nevirina!
- Biskvīta gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs, atdzesē.
- Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru.
- Glazūrai - visu samaisa, karsē uz lēnas uguns, kamēr izveidojas viendabīga masa(ilgi nekarsēt!).
- Atdzesētu biskvītu sadala 3 daļās, cepurīti sagriež gabaliņos.
- Banānus sagriež plānās šķēlītēs.
- Apakšējo un vidējo biskvītu noklāj ar krēmu, izkārto banānu šķēlītes, liek viens otram virsū.
- Augšējo biskvītu, noklāj ar krēmu, banānu šķēlītes neliek.
- Biskvīta gabaliņus, samaisa ar atlikušo krēmu, liek virsū augšējam biskvītam, pārlej torti ar glazūru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!