Šokolādes-banānu torte

Šokolādes-banānu torte Foto: Šokolādes-banānu torte

Sastāvdaļas

Mīklai:
 ● 3 olas
 ● 1 glāze cukura
 ● 200 g miltu
 ● 100 ml piena
 ● 90 g sviesta
 ● šķipsniņa vanilīna
 ● šķipsniņa sāls
 ● 1 tējkarote šķīstošās kafijas pulvera
 ● 1,5-2 ēdamkarotes kakao pulvera
 ● 3/4 tējkarotes dzēstas sodas
Krēmam:
 ● 500-600 g skābā krējuma
 ● 3-5 ēdamkarotes cukura
Glazūrai:
 ● 2 ēdamkarotes skābā krējuma
 ● 3 ēdamkarotes cukura
 ● 1 tējkarote kakao pulvera
 ● 2 nelieli banāni

Pagatavošana

  1. Olas kuļ ar cukuru, sāli un vanilīnu 5 minūtes.
  2. Siltā pienā izšķīdina kafijas pulveri.
  3. Sviestu mazliet uzsilda.
  4. Sakultajām olām pievieno sviestu, pienu, sodu - sakuļ.
  5. Miltus samaisa ar kakao pulveri, iesijā olu maisījumā, samaisa, mīklu lej ietaukotā veidnē.
  6. Cep 180°C temperatūrā, 30-50 minūtes, pirmās 20 minūtes krāsns durtiņas nevirina!
  7. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs, atdzesē.
  8. Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru.
  9. Glazūrai - visu samaisa, karsē uz lēnas uguns, kamēr izveidojas viendabīga masa(ilgi nekarsēt!).
  10. Atdzesētu biskvītu sadala 3 daļās, cepurīti sagriež gabaliņos.
  11. Banānus sagriež plānās šķēlītēs.
  12. Apakšējo un vidējo biskvītu noklāj ar krēmu, izkārto banānu šķēlītes, liek viens otram virsū.
  13. Augšējo biskvītu, noklāj ar krēmu, banānu šķēlītes neliek.
  14. Biskvīta gabaliņus, samaisa ar atlikušo krēmu, liek virsū augšējam biskvītam, pārlej torti ar glazūru.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes