Sastāvdaļas
- 500 g šokolādes prjaņiku
- 500 ml skābā krējuma
- 3 banāni
- 1/4 glāzes cukura
- šokolāde pēc garšas
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
Pagatavošana
- Prjaņikus sagriež gareniski, katru 3 daļās.
- Gatavo krēmu - skābajam krējumam pievieno kakao pulveri, cukuru, kārtīgi sakuļ, kamēr cukurs izkūst un masa palielinās 1,5 reizes un kļūst bieza.
- Banāniem noņem mizu un sagriež šķēlītēs.
- Prjaņiku šķēles izkārto lēzenā traukā, atstarpes starp tām, piepilda ar prjaņiku drupačām.
- Kad pirmā prjaņiku kārta izkārtota, noziež to ar krēmu, izlīdzina ar nazi.
- Izkārto virsū prjaņikiem banānus, noziež ar krēmu.
- Šādi izkārto kārtās atlikušos prjaņikus, pamīšus ar krēmu un banāniem.
- Izkārtojot prjaņikus, sekojam līdzi tortes formai.
- Torti pārkaisa ar rīvētu šokolādi.
- Pirms pasniegšanas, torti liek ledusskapī uz 24 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!