Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1/2 bundžas kondensētā piena
- 1 glāze cukura
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 2 olas
- 5 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 1/2 glāzes miltu
Krēmam:
- 500 ml saldā krējuma
- pūdercukurs (pēc garšas)
- 1 paciņa putukrējuma stindzinātāja
- 3 - 5 banāni
Pagatavošana
- Sajauc miltus ar dzeramo sodu, cukuru un kakao pulveri.
- Pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu, olas un skābo krējumu.
- Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā un ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Cep 180°C temperatūrā 15 - 25 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē.
- Banānus nomizo un sagriež gareniski uz pusēm. Izkārto pār atdzesēto biskvītu.
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru un putukrējuma stindzinātāju.
- Pārklāj to pār banāniem un dekorē pēc pašu gaumes.
- Ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!