Sastāvdaļas
Šokolādes biskvīts:
- 250 g šokolādes (tumšās)
- 250 g sviesta
- 200 g cukura
- 6 olas
- 100 g miltu
- 250 g valriekstu vai zemesriekstu (sasmalcināti/veseli)
- 1/2 vaniļas pāksts mīkstuma
Pildījums:
- banāni (nogatavojušies)
- saldējums („Stracciatella” vai banānu,vaniļas)
Pagatavošana
- Vispirms banānus sagriež šķēlītēs un sasaldē.
- Šokolādes biskvīts: Izkausē ūdens peldē šokolādi ar sviestu un ļauj nedaudz atdzist.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai ar karsto gaisu (vai 180°C temperatūrā abpusējā karsēšana).
- Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga un iemaisa klāt šokolādes - sviesta masu.
- Pakāpeniski iecilā valriekstus un miltus maisījumā. Pievieno arī vaniļas pāksts mīkstumu.
- Cepešplāti izklāj ar pergamenta papīru un uz tā tāpat - šokolādes kūkas mīklu.
- Šokolādes kūka būs gatava aptuveni 20 minūtēs.
- Atdzesē,sagriež porciju gabaliņos un pārgriež katru uz pusēm šķērsām vai izmanto divus gabaliņus (atkarībā no izceptās kūkas biezuma).
- Neilgi pirms pasniegšanas'veido kūku- uz apakšējās šokolādes kūkas daļas liek saldējumu,tad - saldēto banānu šķēlītes un vēlreiz saldējumu.
- Pārklāj ar otru šokolādes kūkas kārtu. Ātri pasniedz.
- Protams,ka kūku var gatavot arī ar gaišā biskvīta kārtām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!