Šokolādes – banānu kūka ar saldējumu

Šokolādes – banānu kūka ar saldējumu Foto: Šokolādes – banānu kūka ar saldējumu

Sastāvdaļas

Šokolādes biskvīts:

  • 250 g šokolādes (tumšās)
  • 250 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 6 olas
  • 100 g miltu
  • 250 g valriekstu vai zemesriekstu (sasmalcināti/veseli)
  • 1/2 vaniļas pāksts mīkstuma

Pildījums: 

  • banāni (nogatavojušies)
  • saldējums („Stracciatella” vai banānu,vaniļas)

Pagatavošana

  1. Vispirms banānus sagriež šķēlītēs un sasaldē.
  2. Šokolādes biskvīts: Izkausē ūdens peldē šokolādi ar sviestu un ļauj nedaudz atdzist.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai ar karsto gaisu (vai 180°C temperatūrā abpusējā karsēšana).
  4. Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga un iemaisa klāt šokolādes - sviesta masu. 
  5. Pakāpeniski iecilā valriekstus un miltus maisījumā. Pievieno arī vaniļas pāksts mīkstumu.
  6. Cepešplāti izklāj ar pergamenta papīru un uz tā tāpat - šokolādes kūkas mīklu.
  7. Šokolādes kūka būs gatava aptuveni 20 minūtēs.
  8. Atdzesē,sagriež porciju gabaliņos un pārgriež katru uz pusēm šķērsām vai izmanto divus gabaliņus (atkarībā no izceptās kūkas biezuma).
  9. Neilgi pirms pasniegšanas'veido kūku- uz apakšējās šokolādes kūkas daļas liek saldējumu,tad - saldēto banānu šķēlītes un vēlreiz saldējumu.
  10. Pārklāj ar otru šokolādes kūkas kārtu. Ātri pasniedz.
  11. Protams,ka kūku var gatavot arī ar gaišā biskvīta kārtām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes