Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 110 g miltu
- 70 g kakao pulvera
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 120 g sviesta
- 250 g cukura
- 2 lielas olas (istabas temperatūrā)
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Šokolādes krēmam:
- 250 g tumšā šokolāde
- 410 g saldā krējuma
- šķipsniņa sāls
- 2 tējkarotes želatīna
- 2 ēdamkarotes ūdens
Aveņu krēmam:
- 200 g svaigas avenes
- 250 g baltās šokolādes
- 350 g saldā krējuma
- šķipsniņa sāls
- 2 tējkarotes želatīna
- 2 ēdamkarotes ūdens
- rozā ēdiena krāsviela (pēc izvēles)
Vaniļas krēmam:
- 250 g baltās šokolādes
- 350 g saldā krējuma
- 4 ēdamkarotes medus
- šķipsniņa sāls
- 2 tējkarotes želatīna
- 2 ēdamkarotes ūdens
- 2 tējkarotes sasmalcinātas vaniļas pupiņas (var aizvietot ar vaniļas ekstraktu)
Garnējumam:
- 60 g tumšās šokolādes
- 120 g saldā krējuma
- sauja svaigu aveņu
- šokolādes skrullīši
Pagatavošana
- Biskvītam: Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko un pārklāj ar cepamo papīru 23 cm lielu, apaļo kūkas formu.
- Nelielā bļodiņā sajauc miltus, kakao pulveri, sāli un cepamo pulveri. Noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
- Sasmalcina sviestu un nelielā katliņā izkausē to, tad pievieno cukuru un maisa līdz tas pilnībā izkusis.
- Nedrīkst maisījumam ļaut uzvārīties!
- Atdzesē to, tad pievieno olas, pēc katras pievienošanas labi samaisot.
- Masa sākumā mūs graudaina, bet pēc olu pievienošanas tā kļūs bieza un krēmveidīga.
- Pievieno vaniļu un iepriekš pagatavoto miltu maisījumu, visu rūpīgi samaisa līdz izveidojas mīklas konsistence.
- Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā formā un cep 22-24 minūtes.
- Kad biskvīts izcepies, novieto to atdzesēties.
- Krēmu kārtām: Būs nepieciešama 23 cm liela kūkas forma ar vismaz 8 cm augstām malām un iespēju noņemt pamatni.
- Šo formu pirms lietošanas viegli ietauko un pārklāj gan pamatni, gan malas ar pārtikas plēvi un vaska papīru (lai krēma malas, to izņemot no formas, būtu gludas).
- Tad uzmanīgi ieliek atdzesēto biskvītu formas pamatnē un sāk gatavot šokolādes krēmu.
- Šokolādes krēms: Siltumizturīgā bļodā sajauc šokolādi, 175 g saldā krējuma un sāli un liek mikroviļņu krāsnī.
- Silda līdz šokolāde ir izkususi, maisot ik 30 sekundes.
- Ielej dziļā bļodā un ļauj atdzesēties līdz istabas temperatūrai, ik pa laikam apmaisot.
- Tikmēr sagatavo želatīnu. Nelielā bļodiņā sajauc želatīnu un aukstu ūdeni un noliek maliņa līdz tas ir uzbriedis.
- Kad šokolādes masa ir atdzisusi līdz istabas temperatūrai, liec želatīnu mikroviļņu krāsnī izkausēties aptuveni 15 sekundes.
- Tad sajauc izkausēto želatīnu un šokolādes masu kopā.
- Atlikušo saldo krējumu saputo ar elektrisko putotāju.
- Pusi no putukrējuma iejauc šokolādes masā un tiklīdz tās samaisījušās kopā, piejauc arī otru pusi.
- Iegūto masu pārklāj pār biskvīta pamatni un nolīdzina gludu virsmu.
- Liek ledusskapī uz 25 minūtēm vai līdz brīdim, kad šokolādes masa ir sastingusi tā, ka pār to var klāt nākamo kārtu.
- Aveņu krēmam: 1/3 daļu no avenēm sablenderē un izberž caur sietiņu tā, lai biezenī nebūtu sēkliņu.
- Tad siltumizturīga bļodā sajauc 120 g saldo krējumu, aveņu biezeni, balto šokolādi.
- Un turpmākās darbības tieši tādas pašas kā taisot šokolādes krēmu.
- Pēc izvēles, vari pievienot arī rozā krāsvielu.
- Kad krēms gatavs, iemaisa tajā atlikušās svaigās avenes un pārklāj gatavo krēmu pār šokolādes krēma kārtu.
- Liek ledusskapī sastingt uz 25 minūtēm.
- Vaniļas krēmam: Siltumizturīgā bļodā sajauc 120 g saldā krējuma, balto šokolādi, medu un sāli.
- Pārējās darbības veic tādas pašas kā iepriekšējām kārtām.
- Kad krēms ir gatavs, pievieno vaniļas pupiņu pastu vai vaniļas ekstraktu.
- Pārklāj pār aveņu krēma kārtu un liek ledusskapī uz 4 stundām.
- Izņem kūku no formas, izspiežot pamatni uz augšu, noņemot formas malas un pārtikas plēvi.
- Uzliek kūku uz servējamā šķīvja.
- Šokolādes glazūra : šokolādi un saldo krējumu ielej nelielā bļodiņā un izkausē mikroviļņu krāsnī ik pa laikam apmaisot.
- Ļauj tam nedaudz atdzesēties līdz tas ir remdens un plūstošs.
- Tad pārlej to pār kūkas virsmu un izkārto svaigās avenes, šokolādes skrullīšus.
- Liek ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!