Šokolādes – aveņu krēma kūka

Šokolādes – aveņu krēma kūka Foto: Šokolādes – aveņu krēma kūka

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 110 g miltu
  • 70 g kakao pulvera
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 120 g sviesta
  • 250 g cukura
  • 2 lielas olas (istabas temperatūrā)
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Šokolādes krēmam:

  • 250 g tumšā šokolāde
  • 410 g saldā krējuma
  • šķipsniņa sāls
  • 2 tējkarotes želatīna
  • 2 ēdamkarotes ūdens

Aveņu krēmam:

  • 200 g svaigas avenes
  • 250 g baltās šokolādes
  • 350 g saldā krējuma
  • šķipsniņa sāls
  • 2 tējkarotes želatīna
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • rozā ēdiena krāsviela (pēc izvēles)

Vaniļas krēmam:

  • 250 g baltās šokolādes
  • 350 g saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes medus
  • šķipsniņa sāls
  • 2 tējkarotes želatīna
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 2 tējkarotes sasmalcinātas vaniļas pupiņas (var aizvietot ar vaniļas ekstraktu)

Garnējumam:

  • 60 g tumšās šokolādes
  • 120 g saldā krējuma
  • sauja svaigu aveņu
  • šokolādes skrullīši

Pagatavošana

  1. Biskvītam: Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko un pārklāj ar cepamo papīru 23 cm lielu, apaļo kūkas formu. 
  2. Nelielā bļodiņā sajauc miltus, kakao pulveri, sāli un cepamo pulveri. Noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
  3. Sasmalcina sviestu un nelielā katliņā izkausē to, tad pievieno cukuru un maisa līdz tas pilnībā izkusis.
  4. Nedrīkst maisījumam ļaut uzvārīties!
  5. Atdzesē to, tad pievieno olas, pēc katras pievienošanas labi samaisot.
  6. Masa sākumā mūs graudaina, bet pēc olu pievienošanas tā kļūs bieza un krēmveidīga.
  7. Pievieno vaniļu un iepriekš pagatavoto miltu maisījumu, visu rūpīgi samaisa līdz izveidojas mīklas konsistence.
  8. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā formā un cep 22-24 minūtes.
  9. Kad biskvīts izcepies, novieto to atdzesēties.
  10. Krēmu kārtām: Būs nepieciešama 23 cm liela kūkas forma ar vismaz 8 cm augstām malām un iespēju noņemt pamatni.
  11. Šo formu pirms lietošanas viegli ietauko un pārklāj gan pamatni, gan malas ar pārtikas plēvi un vaska papīru (lai krēma malas, to izņemot no formas, būtu gludas).
  12. Tad uzmanīgi ieliek atdzesēto biskvītu formas pamatnē un sāk gatavot šokolādes krēmu.
  13. Šokolādes krēms: Siltumizturīgā bļodā sajauc šokolādi, 175 g saldā krējuma un sāli un liek mikroviļņu krāsnī.
  14. Silda līdz šokolāde ir izkususi, maisot ik 30 sekundes.
  15. Ielej dziļā bļodā un ļauj atdzesēties līdz istabas temperatūrai, ik pa laikam apmaisot.
  16. Tikmēr sagatavo želatīnu. Nelielā bļodiņā sajauc želatīnu un aukstu ūdeni un noliek maliņa līdz tas ir uzbriedis.
  17. Kad šokolādes masa ir atdzisusi līdz istabas temperatūrai, liec želatīnu mikroviļņu krāsnī izkausēties aptuveni 15 sekundes.
  18. Tad sajauc izkausēto želatīnu un šokolādes masu kopā.
  19. Atlikušo saldo krējumu saputo ar elektrisko putotāju.
  20. Pusi no putukrējuma iejauc šokolādes masā un tiklīdz tās samaisījušās kopā, piejauc arī otru pusi. 
  21. Iegūto masu pārklāj pār biskvīta pamatni un nolīdzina gludu virsmu.
  22. Liek ledusskapī uz 25 minūtēm vai līdz brīdim, kad šokolādes masa ir sastingusi tā, ka pār to var klāt nākamo kārtu.
  23. Aveņu krēmam: 1/3 daļu no avenēm sablenderē un izberž caur sietiņu tā, lai biezenī nebūtu sēkliņu.
  24. Tad siltumizturīga bļodā sajauc 120 g saldo krējumu, aveņu biezeni, balto šokolādi.
  25. Un turpmākās darbības tieši tādas pašas kā taisot šokolādes krēmu.
  26. Pēc izvēles, vari pievienot arī rozā krāsvielu.
  27. Kad krēms gatavs, iemaisa tajā atlikušās svaigās avenes un pārklāj gatavo krēmu pār šokolādes krēma kārtu.
  28. Liek ledusskapī sastingt uz 25 minūtēm.
  29. Vaniļas krēmam: Siltumizturīgā bļodā sajauc 120 g saldā krējuma, balto šokolādi, medu un sāli.
  30. Pārējās darbības veic tādas pašas kā iepriekšējām kārtām.
  31. Kad krēms ir gatavs, pievieno vaniļas pupiņu pastu vai vaniļas ekstraktu.
  32. Pārklāj pār aveņu krēma kārtu un liek ledusskapī uz 4 stundām.
  33. Izņem kūku no formas, izspiežot pamatni uz augšu, noņemot formas malas un pārtikas plēvi.
  34. Uzliek kūku uz servējamā šķīvja.
  35. Šokolādes glazūra : šokolādi un saldo krējumu ielej nelielā bļodiņā un izkausē mikroviļņu krāsnī ik pa laikam apmaisot.
  36. Ļauj tam nedaudz atdzesēties līdz tas ir remdens un plūstošs.
  37. Tad pārlej to pār kūkas virsmu un izkārto svaigās avenes, šokolādes skrullīšus.
  38. Liek ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes