Šokolāde bez krāsvielām un konservantiem

Šokolāde bez krāsvielām un konservantiem Foto: Šokolāde bez krāsvielām un konservantiem

Sastāvdaļas

  • 5 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 50 g sviesta 
  • 6-8 ēdamkarotes cukura 
  • 1 tējkarote miltu
  • 5 ēdamkarotes piena 
  • 1/4 tējkarotes vaniļas cukura 
  • malti rieksti pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. Kakao samaisa ar cukuru, pielej 1 ēdamkaroti piena un visu samaisa viendabīgā masā.
  2. Pielej atlikušo pienu, katlu ar masu liek uz vidējas uguns, uzvāra, nepārtraukti maisot.
  3. Kad kakao sāk burbuļot, pievieno sviestu, samazina uguni līdz minimumam un maisījumu uzvāra. 
  4. Katlu noņem no uguns un caur sietu iesijā miltus, samaisa, kad milti ir izšķīduši, maisījumu atkal uzvāra. 
  5. Katlu atkal noņem no uguns un mazliet atdzesē.
  6. Pieber vaniļas cukuru un kārtīgi samaisa.
  7. Šokolādi lej formiņās, kas iepriekš ieziestas ar sviestu. 
  8. Pirms šokolādes liešanas formiņās, var pievienot maltus riekstus.
  9. Liek ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes