Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 glāzes miltu
- 250 g sviesta
- 1 tējkarote sodas
- 1 nepilna glāze cukura
Biezpiena pildījumam:
- 500 g biezpiena
- 3 olas
- 1 nepilna glāze cukura
- 100 g rozīņu
- 1 tējkarote vaniļas sīrupa
Pagatavošana
- Pirms mīklas gatavošanas visus produktus atdzesē.
- Koka dēli nokaisa ar izsijātiem miltiem.
- Miltiem pievieno sviesta gabaliņus.
- Sviestu labāk sakapāt gabalos ar nazi.
- Pievieno cukuru, sodu, visu vēlreiz samaisa, var maisīt arī ar nazi.
- Mīklu liek ledusskapī.
- Gatavo pildījumu - biezpienu sakuļ ar olām, cukuru un vaniļas sīrupu, vislabāk izmantot blenderi.
- Pievieno rozīnes un vēlreiz samaisa.
- No ledusskapja izņem mīklu un lielāko tās daļu izkārto līdzenā slānī veidnē, to neblietējot.
- Mīklu izlīdzina, izveido maliņas(ietaukot veidni nevajag).
- Virsū liek biezpiena pildījumu un pārber ar atlikušo mīklu.
- Cep 180°C temperatūrā, 40-50 minūtes.
- Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē un tad izņem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!