Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 200 g miltu
- 100 g sviesta
- 50 g brūnā cukura
- 2 tējkarotes malta kanēļa
Pildījums:
- 150 g cukura
- 40 g želatīna
- 600 ml piena
- 500 ml trekna saldā krējuma
- 150 g grieķu jogurta
- citrona miziņas
- kanēļa standziņa
Pagatavošana
- Rūpīgi sajauc visas pamatnei nepieciešamās sastāvdaļas viendabīgā masā. Ievieto to ledusskapī uz 20 minūtēm, tad izrullē un ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Viegli sadursta ar dakšiņu un liek cepties 190°C temperatūrā 10 - 15 minūtes.
- Pildījums: Nelielā katliņā sajauc cukuru, 500 ml piena, saldo krējumu, jogurtu, citrona miziņas un kanēļa standziņu.
- Nelielā temperatūrā karsē līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot.
- Atlikušo piena daudzumu sajauc ar želatīnu un atstāj uzbriest aptuveni 5 - 10 minūtes.
- Noņem piena maisījumu no karstuma un pievieno tam uzbriedinātā želatīna masu. Maisa līdz želatīns pilnībā izkusis.
- Masu pārlej pār pamatni, nolīdzina virsmu un ievieto ledusskapī līdz tā sastingst.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar maltu kanēli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!