Sastāvdaļas
Mandeļu smilšu mīklai:
- 100 g sviesta
- 165 g miltu
- 65 g pūdercukura
- 65 g maltu mandeļu
- 1 olu dzeltenums
Krēmam:
- 500 ml piena
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 2 olu dzeltenumi
- 100 g cukura
- 45 g kukurūzas cietes
Augļu biezenim:
- 1 - 2 mango (vai jebkuri citi augļi)
Papildus:
- vīnogas
- zemenes
- avenes
- sarkanās jāņogas
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc pienu ar 50 g cukura, vaniļas ekstraktu un silda.
- Tikmēr olu dzeltenumus saputo ar atlikušo cukura daudzumu, tad pievieno cieti un rūpīgi samaisa.
- Uzsildīto pienu izlej caur caurduri un daļu pievieno olu dzeltenumu masai, rūpīgi samaisa.
- Tad olu dzeltenumu masu pievieno pārējam pienam un turpina no sildīt vidējā karstumā, nepārtraukti maisot.
- Tad noņem no karstuma un rūpīgi samaisa, liek vēl karsēties aptuveni minūti. Tad pilnībā atdzesē.
- Mīkla: Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un izkausētu sviestu.
- Tad pievieno izsijātus miltus un maltās mandeles. Rūpīgi samaisa un ievieto ledusskapī uz minūtēm.
- Mīklu izrullē aptuveni 5 mm biezumā un ieklāj nedaudz formiņās. Cep 190°C temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
- Sevis izvēlētos augļus nomizo, atdala no sēkliņām, ja nepieciešams, un sablenderē biezenī.
- Biezeni pievieno atdzesētajam krēmam un piepilda groziņus.
- Dekorē ar ogām un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!