Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem

Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem Foto: Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 130 g pūdercukura
  • 350 g miltu
  • 1 ola
  • 1\2 tējkarotes vaniļas esences
  • 1\4 tējkarotes sāls
  • 1\2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 olas dzeltenums noziešanai
  • 65 g zemesriekstu pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Sviestu, pūdercukuru, olu, vaniļas esenci, sāli, cepamo pulveri liek bļodā, 1-2 minūtes kuļ ar mikseri.
  2. Pievieno miltus un ātri samīca mīklu. 
  3. Mīklu atdzesē ledusskapī.
  4. Uz miltiem nokaisītas virsmas, mīklu izrullē 6-7 mm biezumā.
  5. Izspiež lielāku mīklas apli, kura vidū izspiež mazāku apli, aptuveni 2 cm diametrā.
  6. Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek mīklas apļus, veidni liek saldētavā uz 20 minūtēm.
  7. Zemesriekstus apgrauzdē un sadrupina.
  8. Sakuļ olas dzeltenumu.
  9. Izņem veidni ar mīklas aplīšiem no saldētavas, noziež ar olas dzeltenumu.
  10. Noziesto pusi apviļā zemesriekstos, liek veidnē.
  11. Cep 200°C temperatūrā, 12 minūtes, ja garšo mazliet vairāk apbrūnināti, var pacept mazliet ilgāk.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes