Sastāvdaļas
- 120 g sviesta
- 4 ēdamkarotes cukura
- 2 olas
- 120 g miltu
- 250 g biezpiena
- 4 tējkarotes kukurūzas cietes
- 2 - 3 ēdamkarotes upeņu džems
- 1/2 glāze valriekstu
Pagatavošana
- Mīkstinātu sviestu sajauc ar 2 ēdamkarotēm cukura, rūpīgi samaisa un pievieno 1 olas dzeltenumu.
- Pakāpeniski pievieno miltus, sasmalcinātus valriekstus un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj 21 cm lielā kūkas formā un ieliek ledusskapī uz 40 minūtēm.
- Biezpienu sajauc ar atlikušo cukura daudzumu, 2 tējkarotēm cietes, 1 olu un atlikušo olas baltumu.
- Upeņu džemu sajauc ar atlikušo cietes daudzumu un ievieto mikroviļņu krāsnī divas reizes pa 30 sekundēm. Tad atdzesē.
- Ja džems ir ļoti biezs, tad šo soli varat izlaist.
- Biezpiena masu izklāj pār mīklu un pār to pārklāj upeņu džemu.
- Liek cepties 170°C temperatūrā 30 - 35 minūtes.
- Gatavo kūku atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!