Smilšu mīkla

Smilšu mīkla Foto: Smilšu mīkla

Sastāvdaļas

  • 1 glāze cukura
  • 3 glāzes miltu
  • vaniļas cukurs
  • 2 olas
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • 300 g sviesta
  • naža gals sodas

Pagatavošana

  1. Lai sanāktu laba smilšu mīkla, visiem produktiem un arī dēlītim, mīklas veltnēšanai jābūt aukstiem.
  2. Rokām arī jābūt aukstām.
  3. Tas nepieciešams tāpēc, lai mitrums no sviesta izgarotu mīcīšanas laikā, nevis ātrāk.
  4. Miltus izsijā uz dēlīša kaudzītē.
  5. Virsū uzber cukuru, vaniļas cukuru, dzēstu sodu(ar citrona sulu).
  6. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, sakapā to sīkos gabaliņos ar nazi.
  7. Pievieno olas, ātri samīca mīklu, mīcot mīklu no malām uz vidu.
  8. No mīklas izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 1 stundu.
  9. Atdzesētu mīklu būs viegli izrullēt - tai jābūt gludai un matētai.
  10. Ja mīkla spīd, sviests ir izkusis, un tā drups.
  11. Pirms cepšanas, mīklu izstaipa ar rokām, izrullē plānā plāksnē.
  12. Mīklai jābūt 4-8 mm biezai, ja mīkla būs biezāka, tā slikti izcepsies.
  13. No mīklas izspiež figūriņas, liek sausā veidnē.
  14. Ietaukot veidni nav nepieciešams, jo mīkla satur daudz tauku, tā nepielips.
  15. Cep 220°C temperatūrā, kamēr parādās zeltaina garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes