Smilšu cepumu kūka ar banāniem „Banoffee Pie”

Smilšu cepumu kūka ar banāniem „Banoffee Pie” Foto: Smilšu cepumu kūka ar banāniem „Banoffee Pie”

Sastāvdaļas

  • 250 g smilšu cepumu
  • 150 g sviesta
  • 400 ml salda krējuma putošanai
  • 3 - 4 banāni
  • 325 ml vārīta iebiezināta piena
  • 1 tējkarote šķīstošās kafija
  • 1 deserta karote pūdercukura

Pagatavošana

  1. Sasmalcina cepumus, pielej izkausētu sviestu un samīca viendabīgu masu.
  2. Ņem tortes formu ar 24 cm diametru, liek tajā cepumu masu un veido tortes pamatni.
  3. Liek cepeškrāsnī 170°C temperatūrā un cep 10 - 15 minūtes. Atdzesē.
  4. Uz pamatnes klāj vārīto iebiezināto pienu.
  5. Banānus sagriež gareniski uz pusēm u liek pa virsu iebiezinātajam pienam.
  6. Saputo saldo krējumu, pievieno šķīstošo kafiju un pūdercukuru.
  7. Putukrējumu klāj pāri banānu kārtai, izlīdzina virsmu un liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes