Sastāvdaļas
- 350 g smilšu cepumu
- 100 g dažādu riekstu
- 150 g saldkrējuma sviesta
- 500 g krēmsiera
- 300 g saldā krējuma
- 30 g želatīna
- 300 g cukura
- 300 g aveņu
Pagatavošana
- Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest.
- Cepumus un riekstus sasmalcina virtuves kombainā un sajauc ar izkausētu sviestu.
- Masu ieklāj kūkas formā, piespiež pie tās pamatnes, malām un ievieto ledusskapī.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Ar elektrisko putotāju saputo krēmsieru un 150 g cukura.
- Atsevišķi saputo saldo krējumu un tad pievieno krēmsiera masai.
- Rūpīgi maisot, pievieno 2/3 izkausētā želatīna un atkal samaisa.
- Masu pārklāj pār cepumu pamatni un virsmu nolīdzina. Ievieto ledusskapī.
- Tikmēr avenes sablenderē ar atlikušo cukura daudzumu, pievieno atlikušo želatīnu un rūpīgi samaisa.
- Kad siera masa sastingusi, aveņu biezeni pārklāj pār kūkas virsmu un ievieto ledusskapī uz 4 stundām.
- Dekorē ar svaigām avenēm vai pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!