Sastāvdaļas
- 500 g medus
- 1 kg miltu
- 375 g cukura
- 8 graudiņi kardamona
- 15 g kanēļa
- 5 g muskata
- 10 g briežraga sāls
- 10 g potašas
- 70 g mandeļu
- 10 g rūgto mandeļu
- 2 olas
- 100 g iecukurota apelsīnu miziņu
- 100 g iecukurotu citrona miziņu
- 1 ēdamkarote kakao
Pagatavošana
- Medu ar cukuru uzvara.
- Pievieno miltus, kuriem piejauktas visas garšvielas.
- Tad, lēni mīcot, pievieno olas, izšķīdina briežraga sāli, potašas un visu labi samīca.
- Mīklu izveltnē pirksta biezumā, liek uz ietaukotas pannas un cep stiprākā karstumā apmēram 20-30 minūtes.
- Gatavas sagriež šaurās strēmelēs un pārklāj ar cukura glazūru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!