Slēgtie groziņi ar vistas gaļu, sēnēm un spinātiem

Slēgtie groziņi ar vistas gaļu, sēnēm un spinātiem Foto: Slēgtie groziņi ar vistas gaļu, sēnēm un spinātiem

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 250 g sviesta
  • 2 olas
  • 2-3 ēdamkarotes ūdens
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 250 g sēņu
  • 1 liels sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 40 g sviesta
  • 300 g vistas filejas
  • 200 g spinātu
  • 1 olas dzeltenums

Pagatavošana

  1. Miltus samīca ar sviestu drumstalās.
  2. Olas sakuļ, pievieno ūdeni, visu samaisa un samīca smilšu mīklu.
  3. No mīklas izveido apli, ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 2 stundām.
  4. Sēnes, sīpolu un ķiplokus sīki sagriež un cep pannā, sakarsētā sviestā, 5 minūtes.
  5. Atsevišķi, sakarsētā sviestā apcep, salmiņos sagrieztu vistas fileju un spinātus.
  6. Sēņu maisījumu samaisa ar vistas gaļas maisījumu, pieber sāli pēc garšas.
  7. Mīklu izrullē 5 mm biezā plāksnē, izspiež 24 aplīšus.
  8. Pusi aplīšus liek mazo kēksu veidnītēs, kas iepriekš ietaukotas, mīklu piespiež pie veidnes pamatnes un maliņām.
  9. Veidnītēs ar mīklu liek pildījumu, virsū liek atlikušos mīklas aplīšus, maliņas piespiež, sadursta ar dakšiņu.
  10. Virsmu noziež ar sakultu olas dzeltenumu.
  11. Cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes