Sastāvdaļas
- 500 g miltu
- 250 g sviesta
- 2 olas
- 2-3 ēdamkarotes ūdens
- 1/2 tējkarotes sāls
- 250 g sēņu
- 1 liels sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 40 g sviesta
- 300 g vistas filejas
- 200 g spinātu
- 1 olas dzeltenums
Pagatavošana
- Miltus samīca ar sviestu drumstalās.
- Olas sakuļ, pievieno ūdeni, visu samaisa un samīca smilšu mīklu.
- No mīklas izveido apli, ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 2 stundām.
- Sēnes, sīpolu un ķiplokus sīki sagriež un cep pannā, sakarsētā sviestā, 5 minūtes.
- Atsevišķi, sakarsētā sviestā apcep, salmiņos sagrieztu vistas fileju un spinātus.
- Sēņu maisījumu samaisa ar vistas gaļas maisījumu, pieber sāli pēc garšas.
- Mīklu izrullē 5 mm biezā plāksnē, izspiež 24 aplīšus.
- Pusi aplīšus liek mazo kēksu veidnītēs, kas iepriekš ietaukotas, mīklu piespiež pie veidnes pamatnes un maliņām.
- Veidnītēs ar mīklu liek pildījumu, virsū liek atlikušos mīklas aplīšus, maliņas piespiež, sadursta ar dakšiņu.
- Virsmu noziež ar sakultu olas dzeltenumu.
- Cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!